Apartmani LERGA
Vinjerac - Hrvatska

Tel 1: +385 51 674-119
Tel 2: +385 23 355-010
Tel 3: +385 98 425-544

ENGLISH ITALIANO DEUTSCH HRVATSKI

Na svom putu prema jugu Jadranske obale gosti koji dolaze u Hrvatsku, tražeći svoj kutak za odmor i opuštanje, otkrili su - Vinjerac.

Malo ribarsko mjesto u okolici Zadra postalo je zahvaljujući svom položaju svojevrsna "oaza" mira i uživanja. Vinjerac je u neposrednoj blizini nekoliko nacionalnih parkova:
Paklenica - svega 5 km preko mora Velebitskim kanalom
Kornati - 60 km
Krka - 50 km
Plitvička jezera - 140 km.


Nedaleko su i parkovi prirode Velebit i Uvala Telaščica na Dugom Otoku. Atrakcija za posjetioce su kanjon rijeke Zrmanje - 15 km i prelijepi fjörd Masleničko ždrilo - 9 km.

Okolni gradovi: Zadar, Nin, Knin, Šibenik su mjesta koja postoje još od antičkih vremena s mnogo povijesnog blaga, tako da ćete se moći upoznati sa hrvatskom kulturom i tradicijom.

U samom središtu mjesta, nedaleko crkve, nalaze se Apartmani "Lerga". Apartmani "Lerga" su jedan od posljednih uređenih ostataka pučke primorske arhitekture, prepoznatljivim "voltama", "boloturom", "škurama" i "kortilom". Prostrano dvorište - "kortil" pogodno je za odmor, sunčanje, te upotrebu pokretnog roštilja. Kameno zdanje aparmana "Lerga" je sa tri strane okruženo morem: svega 10-ak metara sa sjeverne, odnosno cca 50-ak metara sa svoje južne i zapadne strane.

Apartmani "Lerga" se sastoje od 3 odvojena (posebne etaže) apartmana za 4 osobe, površine 42 m2. Svaki apartman ima standardno opremljenu dvokrevetnu sobu: krevet, ormar, toaletni stol, umjetničku sliku i telefon. Prostorija površine 30 m2 ima mini kuhinju (sudoper, štednjak, hladnjak 230 l + 40 l za duboko zamrzavanje), stol sa 6 sjedalica, trosjed na razvlačenje i satelitsku TV. Po potrebi se u svaki apartman može staviti i pomoćni ležaj. Svaki apartman ima kupaonu i WC, sve obloženo španjolskom keramikom i mramorom.

U samom mjestu Vinjerac postoji trgovina, "a la carte" restoran i nekoliko caffe-barova, a postoji i mogućnost obilaska Velebitskog kanala barkom. Za one turiste koji dolaze na odmor sa svojim čamcem, postoji mogućnost najma veza u vjetrom zaštićenoj lučici mjesta. Čisto more, predivna priroda i gostoljubivost domaćina budit će zasigurno želju za dužim ostankom.

ENGLISH ITALIANO DEUTSCH HRVATSKI